Chcesz pomóc?

Podoba Ci się idea domu dla samotnych mam? Poniżej znajdziesz propozycje Twojego zaangażowania:

I. Wesprzyj Dom przelewem na dowolną kwotę.

Dla wpłat krajowych:

Diecezjalny Dom Matki i Dziecka
Caritas Diecezji Sosnowieckiej
ul. Gabrieli Zapolskiej 2
41-218 Sosnowiec

Caritas Diecezji Sosnowieckiej
ul. Korczaka 5
41-200 Sosnowiec

Dla wpłat z zagranicy:

Konto dolarowe:

SWIFT: ALB PPLPW
IBAN: PL
Nr konta: 43 2490 1057 0000 9901 1347 0234
Adresat: Caritas Diecezji Sosnowieckiej ul. Korczaka 5, 41-200 Sosnowiec POLAND

Konto w Euro:

BIC: ALB PPLPW
IBAN: PL
Nr konta: 87 2490 1057 0000 9902 1347 0234
Adresat: Caritas Diecezji Sosnowieckiej ul. Korczaka 5, 41-200 Sosnowiec POLAND

II. Interesuje Cię regularna pomoc?
Zostań stałym darczyńcą i dołącz do osób które chcą być filarem finansowym Domu Matki i Dziecka!

Pomaganie jeszcze nigdy nie było takie proste! Wystarczy zapisać się do Klubu Przyjaciół Caritas i ustalić stałe polecenie przelewu na okres minimum roku na dowolna kwotę na przykład 10 zł, 30zł czy 50 zł na rzecz Domu Matki i Dziecka! Wszystkie szczegóły znajdą Państwo na stronie poświęconej stałym darczyńcomkliknij tutaj!

III. Przekaż 1% podatku na Dom Matki i Dziecka.

CARITAS DIECEZJI SOSNOWIECKIEJ

ul. Korczaka 5

41-200 Sosnowiec

KRS 0000 222 993

Jak przekazać 1% Caritas Diecezji Sosnowieckiej?

Wypełnij odpowiednią rubrykę w rocznym zeznaniu podatkowym wpisując numer wpisu do Krajowego Rejestru Sądowego, czyli KRS 0000 222 993 oraz kwotę do przekazania. Możesz również kliknąć w poniższy przycisk i wypełnić PIT w bezpłatnym programie on-line:

Czy wiesz, że?

Powyższe informacje zostaną przesłane organizacji pożytku publicznego przez organ podatkowy jako uszczegółowienie przekazanych kwot.

Cel szczegółowy 1%: W rubryce „informacje dodatkowe” możesz wpisać np. „Dom Matki i Dziecka”, wtedy Twoje pieniądze trafią w całości na konkretny cel!. Będą one wsparciem w budowie pierwszego i jedynego takiego domu w naszej diecezji dla matek będących w sytuacji kryzysowej!

IV Bierzecie ślub? Podzielcie się Waszym szczęściem!

Coraz częściej Państwo Młodzi zamiast kwiatów, proszą gości o przekazanie datku na cele dobroczynne. Może nim być budowa Domu Matki i Dziecka! Zaproponujcie taką ideę swoim gościom, a z pewnością sprawicie, że radość i szczęście, które macie w sobie pojawią się na twarzach tych, którym pomożecie:)

Jak możecie pomóc?

1. Prześlijcie dowolną kwotę na konto Caritas Diecezji Sosnowieckiej: 04 2490 0005 0000 4600 7334 2539 tytułem: Narzeczeni – imiona i nazwisko.

2. Weźcie udział w akcji Podzielcie się Waszym szczęściem:

Za Waszą zgodą z przyjemnością pochwalimy się na naszej stronie internetowej Waszym zdjęciem ślubnym, jako dowodem Waszej miłości oraz otwartości na cierpienie innych.