Spraw by Konrad mógł stanąć na dwóch nogach!
Konrad chciałby żyć jak każdy zwyczajny nastolatek. Uniemożliwia mu to jednak wrodzona wada kości piszczelowej, w wyniku której jedna noga jest 20 cm krótsza od drugiej. Jest jednak szansa na normalne życie dla Konrada – rekonstrukcja stawu skokowego wraz z założeniem aparatu, który wydłuży kość i skoryguje stopę. Taką operacje można wykonać w USA, a jej koszt to 850 000 zł.
Pomóżmy Konradowi!
„Mam na imię Konrad, obecnie mam 17 lat i odkąd pamiętam walczę o swoją sprawność.”
Konrad urodził się z wrodzonym niedorozwojem w prawej nodze (niedorozwój kości strzałkowej – Fibular hemimelia) oraz niedorozwojem prawej stopy (nieprawidłowo wykształcony i niewłaściwy zrost układu skokowo-piętowego). Różnica jego prawej nogi w stosunku do lewej to ponad 20 cm.
Do tej pory chłopak przeszedł już 3 operacje w Polsce, które niestety nie poprawiły jego stanu – wręcz przeciwnie pogorszyły go. NFZ odrzucił jego wniosek z prośbą o pomoc w dofinansowaniu drogiej operacji zagranicą. Dla Konrada nie było ratunku… „Nigdy nie zapomnę tego dnia, wszystko nagle legło w gruzach.”
Konrad ma możliwość odzyskania sprawności dzięki dr. Paley z Paley Advanced Limb Lengthening Institute. Koszt transportu i przeprowadzenia operacji wynosi 850 000 zł.
„Bardzo proszę o wsparcie, to moja jedyna szansa na normalne życie, bez kul i ortezy.”

Caritas Diecezji Sosnowieckiej za pośrednictwem internetowego serwisu charytatywnego www.pomagam.pl stara się pomóc i zebrać środki na
specjalistyczne wydłużenie kości piszczelowej (operacja + rehabilitacja)
Zbiórka trwa: styczeń 2018 r. – czerwiec 2018 r.
Jak pomóc?
- Kliknij-